De Volkskrant (3-11-17): Er is iets opmerkelijks aan de hand met de composities van Arnold Schönberg. 66 jaar na zijn overlijden lijken zelfs zijn steilste twaalftoonswerken steeds emotioneler te worden gespeeld, alsof de eens zo abstracte taal niet langer meer met het woordenboek in de hand moet worden ontcijferd, maar direct aansluit bij de levens en dromen van de generatie van nu.
Zo speelt het Farkas Wind Quintet, bestaande uit het neusje van de zalm onder de Nederlandse blazers, een schitterende organische versie van Schönbergs Blaaskwintet, gebaseerd op één enkele twaalftoonsreeks. Tegelijkertijd grijpt de compositie terug op traditionele vormprincipes uit het verleden.
Je hoort fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn als vijf verschillende persoonlijkheden. Met transparant, uiterst fijnzinnig spel geven ze een grootse uitvoering van deze klassieker.